Bouw en Uitvoering

Hackathon digital health in Brussel

Hackathon digital health in Brussel

Innovators in de digital health, de digitale zorg, verzamelen zich van 18 tot en met 20 maart 2016 in Brussel. Daar vindt dan namelijk de internationale mHealth Hackathon plaats.

Op de Hackathon komen software- en website-ontwikkelaars bij elkaar om samen aan de ontwikkeling van nieuwe oplossingen voor de zorg te ontwikkelen. Het evenement wil uiteindelijk zorgoplossingen makkelijk toegankelijk maken voor een miljoenenpubliek.

Smartphone

Daarbij wordt vol ingezet nieuwe toepassingen en applicaties voor de smartphone, die als nieuwste ‘blockbuster drug’ een revolutie in de zorg teweeg brengt volgens de organisatoren. “De smartphone stimuleert patiënten en zorgverleners met ongekende medische mogelijkheden.”

Ontwikkelen

De hackathon zal zes thema’s krijgen waarbinnen gezocht zal worden naar nieuwe toepassingen. Thema’s die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld therapietrouw en overconsumptie van zorg, gemak en usability voor zorgconsumenten, en de relatie tussen een nieuwe generatie mHealth tools en klinisch onderzoek. De concepten die worden ontwikkeld, zullen op de laatste dag van het congres worden beoordeeld door een jury van tech-ondernemers, investeerders en een afvaardiging van de Belgische zorgsector. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot 18 januari via de website.