Bouw en Uitvoering

Voedselveiligheid awards

­beste-Nederlandse-­zorginstelling

Ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen en Interzorg zijn eind januari 2015 door Stichting Veiligvoedsel.nl uitgeroepen tot beste ziekenhuis en zorggroep van Nederland. Beide instellingen scoorden de hoogste cijfers op het vlak van voedselveiligheid.

Awards

Tijdens het Nationaal Congres Veilig Voedsel 2015 in het Orpheus Theater in Apeldoorn ontvingen de winnaars uit handen van onder andere meesterkok Angélique Schmeinck in totaal zes awards. Ziekenhuis De Tjongerschans beschikt volgens de organisatie over de beste zorgkeuken en is in algemene zin het beste Nederlandse ziekenhuis. Interzorg werd gekroond tot beste zorggroep van Nederland en voert daarnaast de lijst aan van beste zorgafdeling en beste restaurant. In totaal streden er 549 zorglocaties en afdelingen mee in de race om een award.

Kennis delen
Met de awarduitreiking wil Stichting Veiligvoedsel.nl zorginstellingen stimuleren om het niveau van de voedselveiligheid hoog te houden en te bevorderen, zegt directeur Gert-Jan Hemmers. ‘Organisaties die hun best hebben gedaan, verdienen het in het zonnetje te worden gezet. Want we moeten niet vergeten dat nog altijd jaarlijks 680.000 Nederlanders ziek worden van besmet voedsel. De RIVM heeft berekend dat dit zorgt voor een kostenpost van zo’n 416 miljoen euro per jaar. Door samen kennis te delen en te leren van elkaars oplossingen, kunnen we de voedselveiligheid in Nederland verbeteren en zijn we in staat de kosten terug te dringen.’