Recent News

SpaceX lanceert 21 nieuwe Starlink-satellieten met Falcon 9-raket

Op dinsdag 12 september 2023 lanceerde SpaceX opnieuw een partij van zijn Starlink-internetsatellieten en landde de terugkerende raket op een schip op zee. Een SpaceX Falcon 9-raket lanceerde 21 Starlink-satellieten vanaf de mistige Vandenberg Space Force Base in Californië om 2:57 uur EDT (0657 GMT; 11:57 uur op 11 september lokale tijd in Californië).

Succesvolle lancering en landing
De eerste trap van de Falcon 9 keerde zoals gepland terug naar de aarde voor een landing in de Stille Oceaan, op het SpaceX-droneschip Of Course I Still Love You, ongeveer 8,5 minuten na de lancering. Dit was de 11e lancering en landing voor deze eerste-trap booster, volgens de SpaceX-missiebeschrijving op de website van het bedrijf. De bovenste trap van de Falcon 9 zou de Starlink-satellieten ongeveer 62 minuten na de lancering in een baan om de aarde brengen.

Starlink mega-constellatie groeit
Het totale aantal operationele Starlink-satellieten in een baan om de aarde overtreft momenteel 4.600, volgens astrofysicus Jonathan McDowell, die de constellatie bijhoudt. De Starlink mega-constellatie is een project van SpaceX om wereldwijd breedbandinternettoegang te bieden via een netwerk van duizenden satellieten. De lancering van de Starlink Group 7-2-satellieten vertegenwoordigt een investering van ongeveer $52.000.000.

Deze succesvolle lancering en landing van de Falcon 9-raket en de groei van de Starlink mega-constellatie zijn belangrijke stappen in de voortdurende inspanningen van SpaceX om wereldwijde internettoegang te bieden en de ruimtevaartindustrie verder te ontwikkelen.

The source of the article is from the blog exofeed.nl